Under de senaste åren har konstrotting eller polyrotting kommit att bli ett populärt material i utemöbler.  Alla matbord, fåtöljer, soffor och stolar som tillverkas i detta material går under samlingsnamnet konstrottingmöbler.

Konstrotting är ett syntetiskt material, vanligen tillverkade av plasten polyeten. I fabrikerna framställs konstrotting som utseendemässig liknar de organiska materialen rotting, vide eller bambu. Men det är inte bara på grund av dess utseende som konstrotting användas för att konstruera utemöbler och utomhus tillbehör. Konstrottingen har flera mycket fördelaktiga egenskaper, den är i regel väderbeständig, hållbara och motståndskraftiga mot ultraviolett strålar (UV). En annan egenskap som konstrotting har gemensamt med sin naturliga förebild, är flexibiliteten och böjbarheten.

Det kan tyckas märkligt att skapa syntetiskaprodukter som liknar naturliga produkter, men faktum är att det finns ett antal fördelar med att använda konstrotting vid tillverkning av exempelvis utemöbler.  Materialet är extremt hållbart och kräver vanligtvis väldigt lite underhåll. Generellt sett är konstrotting flexiblare och mindre benäget att gå i sönder medan det vävs, jämfört med materialets naturliga motsvarigheterna. Polyrottingen klarar även av att stå emot väder och vind under ett antal år utan röta eller andra skador.

Det faktum att konstrottingen är tålig och väderbeständig gör det till ett bra val för utemöbler!

När vi lanserade vårt nya sortiment, matgrupper i aluminium kombinerat med konstgjort träliknande kompositmaterial (UHF), blev det en succé utan dess like. Säsongen 2015 utökar vi denna serie med ännu fler alternativ och färgkombinationer.

© mellbygarden.se created by ampmform.se